Nieuwe eindtermen
en leerplannen

We helpen je op weg met:

In de handleiding vind je een overzicht van de eindtermen die met het vak wiskunde verbonden zijn. We sommen de specifieke eindtermen voor wiskunde op en belichten de transversale eindtermen. Daarnaast leggen we je uit hoe je de eindterm met Matrix Wiskunde kunt realiseren en evalueren. Het is dus veel meer dan een afvinklijstje.

De eindtermen moeten gerealiseerd worden op het einde van de eerste graad. Dat wil zeggen dat bepaalde eindtermen enkel aan bod komen in Matrix Wiskunde 2. Er zijn ook eindtermen die zowel in Matrix Wiskunde 1 als in Matrix Wiskunde 2 aan bod komen.

De nieuwe eindtermen zijn in principe niet meer verbonden aan een bepaald vak. Ze werden ondergebracht in 16 sleutelcompetenties die door de leerlingen bereikt of nagestreefd moeten worden.

De eindtermen
De leerplandoelen

Een gelijkaardig overzicht met duiding voor de leerplandoelen vind je op ­Pelckmans Portaal. 

De jaarplanning

Jouw school maakt afspraken voor de verdeling van de 16 sleutelcompetenties over vakken. Welke leerkracht is verantwoordelijk voor het behalen en evalueren van welke eindtermen? Om dat overleg te faciliteren bieden we je op Pelckmans Portaal per les een opsomming van de concrete lesdoelen, de eindtermen en de leerplandoelen. Die informatie vind je ook via Smartschool.

VOORBEELD

Eindtermen 6.17 en 6.18 bereiken en evalueren?
Bekijk hier hoe dit in de handleiding van Matrix Wiskunde aan bod komt.

uit: Matrix Wiskunde 1 Handleiding

Over Pelckmans

Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven en verzorgt opleidingen. Door vernieuwing, expertise en passie voor ons vak te delen, bouwen we aan de uitgeverij van de toekomst.

Neem contact met ons op

Vul onderstaande formulier in voor meer informatie of bezoek onze website.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel dit magazine

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicaties

Vul een zoekterm in om op te zoeken
Vul minimaal 3 karakters in.